17.10.11

Ziua yoga MISA ediţia 2011


Potrivit paginii oficiale MISA: 
ZIUA INTERNAŢIONALĂ YOGA este sărbătorită în fiecare an la data de 8 OCTOMBRIE. Cu această ocazie, yoghinii din întreaga lume promovează practica YOGA prin manifestări publice. La fel ca şi anii trecuţi, Şcoala de Yoga MISA sărbătoreşte şi anul acesta Ziua Internaţională YOGA în mai multe oraşe din ţară (Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara, Braşov, Drobeta Turnu Severin şi Alba Iulia).

Accentul este pe mai multe oraşe. Desigur numărul gigantic de şapte 7 este mai mult decât 1 deci pluralul este justificat dar când e vorba de un număr total de şapte ca fiind mai multe oraşe? Come on!
Dar să vedem mai detaliat. Locurile de desfășurare a acestor evenimente sunt:
  1. Bucureşti
  2. Alba-Iulia
  3. Braşov
  4. Cluj
  5. Drobeta Turnu Severin
  6. Iaşi
  7. Timişoara

Adică şapte oraşe. Nu ar fi o problemă dacă MISA nu s-ar pretinde a fi o şcoală internaţională cu peste 40.000 de studneţi şi în anumite locuri câţiva sute de mii de studenţi (un număr fictiv foarte foarte exagerat). Să vedem câţi cursanţi poate să aibă MISA? 
În anul 2008 MISA a anunţat cursuri în 43 oraşe. În 2009 în 26 de oraşe. Pentru anul 2010 şi 2011 nu am găsit informaţia. Dar oricum dacă luăm numărul maxim de 43 oraşe unde cursuri de yoga sunt organizate acest număr de 7 unde se organizează această zi de sărbătoare internaţională este oarecum hilară. Oare de ce? 
Ce s-a întâmplat? Celelalte oraşe nu au fost suficient de spirituale pentru a organiza acest eveniment internaţional sărbătorit de toţi yoghini din toată lumea? Sau cumva nu au primit susţinere spirituală de la marele maestru? Sau cumva numărul cursanţilor nu a fost suficient decât pentru 7 oraşe?

1 comment:

  1. Draga fosta colega, am gasit.. deloc intamplator, vorba aceea, blogul tau si implicit aceasta postarea a ta neoriginala, nici macar neajustata sa arate ca si cum a fost ideea ta. Chiar as vrea sa vad idei anti originale, gandite de mintea "nedreptatitului" cu privire la misa.

    In aceasta postare spui acelasi lucru pe care l-a zis Berdeli si toata sleahta anti misa si anume ca suntem mult mai putini decat ne batem cu pumnii in piept.

    Un lucru nu l-ai inteles, la cei patru anisori ai tai nu cred ca ai fi avut cum, totusi, si de aceea te iert :) Nu ai inteles faptul ca celor de la MISA nu le prea pasa de imaginea lor in ochii celorlalti oameni, ci le pasa de imaginea lor in ochii lui Dumnezeu. Deci nu ce pasa ce cred ceilalti despre noi, ci ce gandeste Dumnezeu despre noi. Avand o puternica credinta in Dumnezeu, constienti ca aceasta lume este un vis, vorba inteleptului, cand o sa ne trezim.. ghici cine o sa fie in fata noastra, daca nu Creatorul? Si ce crezi ca este mai bine, sa ne pazim sa nu cumva sa creada ceilalti despre noi, si din acest motiv sa nu bagam full speed inainte pe calea spirituala, sa o luam asa.. mai usurel, sa nu speriem pe saracutii de ingusti la minte?

    Acestea fiind zise, daca MISEI i-ar fi pasat de ce zic oamenii, fii sigura ca am fi avut departamentul PR, care sa stii ca nu exista. Nu exista campanii de marketing etc. Nu se gandeste nimeni la imaginea MISA, iar acest lucru este speculat de carcotasii care cauta nod in papura, pentru ca suntem prea preocupati cu transformarea spirituala, cu tapas, meditatii, amor ore in sir cu continenta, extaziant etc.

    Acum, in lumina acestor info, caut sa te lamuresc de urmatoarea chestiune. Evenimentul acesta este nou in Romania, a fost importat de curand. Prima data s-a realizat doar la Bucuresti, apoi la Bucuresti si Brasov, abia apoi in cele 7 orase. Deci se observa un fenomen de expansiune al evenimentului ceea ce trebuie sa recunosti chiar si tu. Deci acesta este spilul celor 7 orase, cu ca doar acolo mai sunt, vezi Doamne, yoghini.

    Iar urmatoarele afirmatii de staff-ul MISA 40.000 mii de cursanti, de ce, draguta, omiti sa spui toata expresia, si anume 40.000 mii de cursanti si SIMPATIZANTI. Este esential si cred ca schimba mult optica cu privire la faptul ca MISA se lauda cu ce nu are. Ati vrea voi sa aveti ce sa aratati cu degetul, iata ca iar vi se da peste deget.

    Vrei sa definim ce inseamna conceptul de simpatizant? Bine. Iata ce spune Dex: Persoană care împărtășește ideile, sentimentele și aspirațiile unei grupări politice, artistice, ale unei asociații sportive etc., fără a fi membrul ei.

    Deci, draga mea, cu riscul de a suna laudaros, 40.000 este "o cifra" modesta. Daca stii putina matematica, ma refer la functia exponentiala, e suficient ca un cursant sa adune in jurul lui macar 4 simpatizanti si atunci numarul creste exponential. Nu uita ca sunt multi yoghini de anii 20 care au ajutat multa lume de-a lungul timpului, sa nu uitam familiile yoghinilor, care la inceput au fost speriate de televizor, dar pana la urma au vazut ca, virgula, copiii lor sunt normali si sanatosi, si ii ajuta pe parinti cand au nevoie, cu toata iubirea si dragostea fata de un parinte. Devin si acestia simpatizanti, in cele din urma. Omul, cand i se face un bine, nu mai poarta pica pe facatorul de bine. Simpatizanti sunt foarte multi.

    Deci asta s-a intamplat, s-a expansionat de la un singur oras, Bucuresti, la Bucuresti si Brasov, apoi la Bucuresti, Brasov si inca 5 orase. Sper ca ti-am raspuns la intrebare, ma fac ca nu am vazut ca e retorica si vrei sa sugerezi unele mici meschinarii.

    Vad mesajul tau ca vei posta scrisorile amenintatoare. Hahahaha! Cine sa te ameninte? e suficient sa ai mintea cocosului, nu ma consider prea destept ci doar internaut citit cu goagal, sa iti demonteze ideile... sarace, fara miez.

    No offence.

    ReplyDelete