1.12.11

Cum funcţionează adevărul în MISA

MISA atât pe pagina oficială cât şi în cadrul cursurilor oficiale de yoga şi cele neoficiale gen grupuri spirituale cu tematică de shakti, vira, îngerii şi Magnus reprezentanţii MISA numiţi instrucori de yoga, lectori de ayurveda sau coordonatori de grup x, mereu apără pe sectă şi liderul ei cu afirmaţia că presa manipulează oamenii şi mereu se ajunge la un anumit citat în articol sau predică care sună aşa: 
Repetă o minciună de un milion de ori şi va deveni adevăr!
(Sursă de pe pagina web prin intermediul căruia şcoala MISA alege să comunice cu publicul) 

Şi este denumit maximă. Sau este dat ca citat dintr-o sursa superb spirituală şi anume Ministrului de Propagandă din Germania Nazistă, Joseph Goebbels şi care sună aşa: 
O minciună repetată de o mie de ori rămâne o minciună, o minciună repetată de un milion de ori devine adevăr.
(Sursă de pe pagina web prin intermediul căruia şcoala MISA alege să comunice cu publicul)

Foarte bine, nu? E o afrimaţie care se potriveşte foarte bine asupra anumitor surse de informaţii. Bun. Dar cum e cazul unei şcoli spirituale? Cu siguranţă în cazul unei şcoli spirituale autentice, cu un lider spiritual autentic şi întradevărat iluminat şi care are zeci de mii de cursanţi care au atins nivele înalte în spiritualitate acesta nu este cazul. Sub nici o formă. Indiferent de condiţii. O astfle de şcoală nu s-ar reduce la o astfle de tehnică josnică şi francmasonică, organizaţie împotriva căriua şi a cărei tehnici de manipulare  şcoala s-a declarat în repetate rânduri că este ceva satanic şi rău. În plus că este vorba de o tehnică de manipulare tipică pentru o organizaţie împotriva căruia yoghinii care sunt parte din această şcoală spirituală autentică au organizat multiple demonstraţii publice şi au scris nenumărate articole pentru a demasca activităţiile lor demoniace. 
Cu siguranţă nu. 
Cu siguranţă un grup de yoghini, dacă sunt critizaţi şi acuzaţi de ceva ce sub nici un chip şi formă nu au făcut vor reacţiona aşa cum este normal pentru o şcoală spirutală autentică. 

Hai să vedem care este realitatea în cazul celui mai nou scandal MISA, traducerea şi adaptarea la gustul maestrului a unei cărţi despre tantra şi care este material obligatoriu la grupurile de shakti organizate în mod neoficial în săli închiriate sau construite sub numele asociaţiilor care dau loc cursurilor oficiale de yoga şi ayurveda MISA. 

Să vedem ordinea cronologică a evenimentelor. 

Pe data de 17 noiembrie un cursant MISA pe numele de Mihai Rapcea publică o serie de articole în colaboare cu un prieten al său care doreşte să rămână anonim (pentru motive pe care veţi înţelege foarte rapid până la sfârşitul acestui post) în care cei doi (dar mai ales prietenul care foloseşte pseudonimul IntenseLight adică lumină intensă) fac o analiză a traducerii cărţii întitulate Doamna miracolului  şi publicată de MISA. Potrivit poziţiei oficiale editura care a fost responsabilă pentru această ediţie este editura numită Lux Sublima. Această informaţie nu se găseşte nicăieri în cartea fizică de altfel. 

În articol apar nişte poze al cărţii Doamna miracolului şi a cărţii în limba engleză The World of Tantra (adică Lumea Tantrei) scris de aceaşi autor. 
Puteţi să vedeţi toate imaginile care au fost folosite pentru a face comparaţia aici (analiza are 10 părţi). 
După părerea mea cele două texte se potrivesc de minune. Şi paginile care lipsesc şi mofificările care există în varianta MISA sunt foarte evidente. 
Deci care ar fi reacţia adecvată a unei şcoli spirituale autentice la o astfle de acuzaţie? 
Ia gândiţi-vă un pic înainte de a citi mi departe. 


Să vedem care a fost reacţia celor care determină poziţia oficială a şcolii faţă de evenimentele exterioare.
Pe data de 26 noiembrie yogaesoteric pagina oficială MISA publică o dezvăluire a adevărului şi a ideii că Mihai Rapcea cursant yoga MISA minte şi că colaboratorul său IntenseLight este un şobolan şi un laş pentru că se ascunde în spatele unui speudonim. Culmea ironiei este că articolul nu este semnat de nimeni. Nici măcar redacţia yogaesoteric. Şi sub nici un caz preşedinte sau vice-preşedinte MISA sau purtător de cuvânt MISA. 
În articol se afirmă că traducerea nu s-a făcut din cartea The World of Tantra ci dintr-o carte total diferită şi publicată cu ani înainte într-o regiune a Indiei care la vremea respectivă nu exista sub numele dat în imaginile de o calitate extrem de proastă de către MISA. Titlul acestei cărţi fictive (şi aici nu mă refer la conţinut ci la faptul că cartea nu există în afara articolului de pe yogaesoteric) este Mystic Lady şi potrivit articolului MISA este scris de aceaşi autor Brajamadhava Bhattacharya. 

Acest răspuns este publicat pe blogul lui Mihai Rapcea sub formă de drept la replică.

Ziua următoare pe data de 27 noiembrie Mihai Rapcea publică pe blogul său un răspuns la acest articol şi cere ce MISA a cerut în situaţii similare de la cei care au găsit probleme în sectă şi au îndrăznit să vorbească despre ele în public. 
Rapcea le provoacă la un test al adevărului în cadrul căreia reprezentanţii MISA ar trebui să dea dovadă palpabilă şi cu martori asupra existenţei cărţii Mystic Lady. 


Pentru a tranşa în mod definitiv această chestiune, ÎI SOMEZ PE CEI CARE DEŢIN ORIGINALUL ÎN LIMBA ENGLEZĂ PRESUPUS A FI FOST SCANAT SPRE EXEMPLIFICARE, SĂ ÎL ÎNFĂŢŞEZE PENTRU A FI FILMAT, ÎN PREZENŢA MEA. EU LA RÂNDUL MEU, VOI PREZENTA ORIGINALUL LUCRĂRII THE WORLD OF TANTRA, DE ACELAŞI AUTOR, pentru a verifica, comparativ, cum este posibil ca un autor să îşi plagieze propria lucrare, sub o altă denumire, cu diferenţe SEMNIFICATIVE.
Dacă nu voi fi contactat pentru a se realiza această întâlnire, înseamnă că cei care contestă autenticitatea imaginilor apărute in articolul publicat pe yogaesoteric, AU DREPTATE, ŞI TOT ACEL ARTICOL NU ESTE DECÂT O IMENSĂ FRAUDĂ.


Cu siguranţă o şcoală spirituală autentică care la rândul ei a făcut pariuri de mii şi de milioane de euro legat de autenticitatea anumitor imagini şi veridicitatea anumitor afirmaţi e mai mult decât dispusă să participe la un astfle de test ca sa dea examplu pentru francmasonii cei răi şi jurnaliştilor care manipulează mai mereu opinia publică când vine vorba de MISA. 
Iarăşi daca nu sunteţi familiari cu acest scandal aici vă dau încă un moment pentur a vă gândi la reacţia adecvată a părţiilor implicate. 

Gata?

Să vedem ce a decis asociaţia non-profit cu scop educaţional şi de a creşte nivelul de spiritualitate a României şi al întregii umanităţi pentru a le prepara pentru a intra în epoca de aur numit Satya Yuga pe data de 21 decembrie anul 2012. 

În aceaşi zi pe data de 27 noiembrie yogaesoteric publică încă un articol legat de acest caz şi în cadrul căreia persoana lui Mihai Rapcea este iarăşi atacată şi este denumit tot feluri de lucruri care într-un limbaj colorat despre care ai crede că un yoghin adevărat care cunoaşte puterea gândului şi a cuvântului nici măcar nu le gândeşte. 

Între timp pe pagina cea mai demoniacă de pe internet forumul exmisa se discută falsul şi se ajunge la aceaşi concluzie. 

Pe data de 28 noiembrie Mihai Rapcea reaminteşte pe reprezentanţii MISA că au trecut 48 de ore de la provocarea la testul adevărului şi ei încă nu au prezentat cartea originală. Respectiv publică un fel de răspuns la al doilea articol şi pe care îl citează în întregime. Acest articol pâna acest moment nu a fost publicat de yogaesoteric. În articol Mihai Rapce precizează că a scris un comentariu la articl şi care nu a fost publicat pe yogaesoteric. Deci cam asta este regula la dreptul de replică: dreptul de replică trebuie acordată în toate cazurile când e vorba de MISA dar când e invers dreptul la replică este determinat de către comisia yogaesoteric şi este acordat doar celor care spun ce vor să audă şi ce se potiveşte ideologiei MISA. Curat murdar. Şi deplin spiritual. 

La trei zile după provocare pe data de 29 noiembrie pe blogul lui Mihai Rapcea apare un articol cu titlul "Au trecut trei zile de la provocarea TESTULUI ADEVĂRULUI: comparația PE VIU, CU MARTORI, FILMATĂ, a lucrării “The World of Tantra”, cu fantomatica “The Mystic Lady”. Evident, minciuna are picioare scurte. Nu am fost contactat pentru a realiza TESTUL ADEVĂRULUI. Scor 2 – 0 pentru Adevăr".

În aceaşi zi adică pe data de 29 noiembrie 2011 Mihai Rapcea cursantul MISA care a publicat această serie de articole este dat afară din şcoala spirituală în cauză
Dar nu numai atât, dar se refuză accesul lui la evenimentele publice organizate de MISA gen conferinţele de deschidere, şi "orice alte activităţi care vor avea loc în cadrul acestei şcoli". Anunţul este semnat cu numele preşedintele MISA şi secretar MISA. 

ANUNŢ IMPORTANT!!! - 29 noiembrie 2011

Date fiind acţiunile repetate, îndârjite şi sistematice de defăimare şi de calomniere a Şcolii de yoga MISA, consiliul de conducere al Şcolii de yoga MISA a decis SUSPENDAREA PENTRU TREI ANI CALENDARISTICI a cursantului RAPCEA MIHAI.

Anunţăm pe această cale că lui Rapcea Mihai i se anulează dreptul de a mai frecventa în nu contează ce mod cursurile acestei şcoli de yoga. Cu această ocazie anunţăm că i se suspendă  totodată  dreptul de a mai participa la toate activităţile gratuite cum ar fi spirale, conferinţe de deschidere, etc., precum şi la taberele spirituale şi orice alte activităţi care vor avea loc în cadrul acestei şcoli.

Această decizie a fost luată după ce s-a constatat că de curând cursantul Rapcea Mihai a postat pe blogul personal un material în mod vădit tendenţions, defăimător şi calomnios aducându-i grave acuzaţii mincinoase şi complet lipsite de fundament profesorului yoga Gregorian Bivolaru.

Preşedinte MISA: Gabriela Ambărus

Secretar MISA: Cristiana Costache

Suspendarea este de trei ani, dar a-şi fi tare curioasă dacă după acei trei ani dacă Mihai Rapcea* ar decide să se ducă iarăşi la cursul de yoga MISA şi ar îndrăzni să vorbească în mod critic la adresa infailibilului Gregorian Bivolaru ce s-ar întâmpla. 

Şi acum la sfârşit să ajungem înapoi la titlul acestui post şi la dictonul spiritual mentţionat la început. 
Pe data de 30 noiembrie pe yogaesoteric se publică un fragment de 5906 de cuvinte din cartea întitulată Doamna miracolului. 
Mesajul? Dacă repetăm de suficinte ori că traducerea este corectă şi repetăm de suficiente ori că traducerea este dintr-o altă carte indiferent dacă există dovadă înafara memoriei calculatorului nostru de existenţa ecestei cărţi, vom reuşi dacă suntem suficient de perseverenţi în a repeta această minciună, până la urma urmei vom reuşi să convingem pe întreaga lume că ce am prezentat noi nu este un fals ci este adevărul pur şi spiritual. 
Deci dacă repetăm de suficiente ori că Mystic Lady este sursa atunci această carte fictivă devine reală şi nu nuami atât dar ea va deveni sursa traducerii cărţii care am publicat-o în mod ilegal şi fără a-l menţiona vreodată în ediţia publicată şi adtă drept cadou spiritual în cadrul taberei spirituale de la Costineşti organizată de şcoala noastră de yoga. 
Dacă suntem suficient de perseverenţi şi suficient de puternici în dorinţa noastră de a păcăli lumea vom reuşi să modificăm chiar şi trecutul. 

Nu mai am ce să zic decât bravo MISA. 

Şi dragi cititori dacă aţi ajuns până aici în citit şi aţi descoperit cumva acest post din întâmplare mai am doar un lucru să vă spun şi anume o averitzare. 
Acesta este modul la care MISA ca organizaţie non-profit îşi rezolvă problemele ideologice şi conflictele cu cursanţii săi. Dacă aţi participat vreodată la evenimente precum Săptămâna spiritualităţii, Săptămâna îngeriilor sau mai nou Săptămâna archangeliilor sau la orice eveniment organizat de asociaţiile Dacica, Venus, şi altele atunci aţi intrat în contact cu un grup de oameni care fac parte din această sectă. Scopul acestor evenimente este recrutarea noilor membrii şi întărirea spiritului de grup în sectă. Nu vă lăsaţi păcăliţi şi nu vă lăsaţi abuzaţi de o astfel de grupare. 

Deşi eu personal nu cred în ideiile promovate de MISA şi de mişcăriile new age, dacă acesta este ce vă place vă doresc succes, dar staţi deoparte de această sectă şi orice organizaţie similară.

*Notă: Nu sunt de acord cu tot ce spune Mihai Rapcea pentru că preia nişte idei destul de ciudate (deşi unele se potrivesc perfect cu ideologia MISA) şi altele incompatibile între ele, altele incorecte şi împotriva simţului meu de moralitate dar şi aşa modul la care a fost tratat arată foarte clar cât de sectant a ajuns MISA şi acesta este un lucru trist dar adevărat. Iar adevărul, dragi misani indiferent de ce vă încearcă să vă convingă maestrul este superioară minciunii şi iluziei şi deşi ea poate să fi mai greu de aceptat eu personal a-şi alege adevărul asupra oricărui maestru şi şcoală spirituală. 

No comments:

Post a Comment