10.4.11

MISA și raportarea despre ştiinţă


Dragi idioţi şi/sau mincinoşi misani care aţi decis cu acest titlu pentru acest post de blog:
"mai eficient decat x" nu este egală "cu are efecte". 
Ce este hilar este faptul că pornesc un titlu senzaţional O oră de meditaţie este mai eficientă în reducerea durerii decât morfina! dar în prima propoziţie a postului (că articol nu e) reduc acesta la "Un nou studiu publicat în Journal of Neuroscience arată că o oră de meditaţie poate reduce durerile din corp". 
Concluzia articolului original este de altfel: 
"This study shows that meditation produces real effects in the brain and can provide an effective way for people to substantially reduce their pain without medications"

Autorii articolului (un pic suspect de altfel, condusă de o organizație numită Mind & Life Institute a cărui pagină de web prezintă ca un argument în favoarea ideiilor pe care le promovează vorba lui Dalai lama . De exemplu secţia numită publicații conţine exclusiv cărţi cu convorbri cu Dalai lama. Respectiv a cărui poză apare aproape pe toate paginiile) de altfel sunt mai experimentați în a ascunde şi a alambica ce vor să spună (stil deja clasic în cadrul articolelor diletante al ezotericiilor americani) astfel încât să nu facă afirmaţii evident greşite şi extraordinare pe care misanii sar cu bucurie să o facă. Autorii originali sunt atenţi să nu spună afirmaţii precum acest studiu micuţ al nostru cu 15 persoane (adică un număr nesemnificativ) arată clar că meditaţia este mai eficientă decât medicamentele deci treebuie să meditați în loc să luaţi medicamente dovedite că funcţionează. Dar misanii noștrii dragi nu au probleme cu a induce în eroare cititorii lor în mod voit şi conştient. 
În loc autorii originali (şi în mod total ignoraţi de autorii acestui post de blog) spun că în timpul meditației apar loc modificări în creier. Super.
Thanks captain obvious

Ce rămâne ignorat de este faptul că această afirmaţie (iarăşi stilul clasic al ezotericiilor de a spune ceva atât de vag încât aproape nici nu mai are sens) este valabilă de asemenea la orice activitate. Dacă nu ești mort creierul tău prezintă activitate. Acesta are loc şi când eşti inconştient, sau dormi. Asta nu însemană nimic. Fiţi un pic mai specifici, ce activitate exact? Şi mai interesant e dacă această actvitate e diferită de activitatea normală a creierului adică când nu meditezi. Diferenţele şi semnificația acestora de starea de control (fără meditație) prezentat la început este lucrul cel mai important întrun asemenea studiu dar acesta nu este discutat deloc. Mare gafă dragilor. Asta îmi dă mie personal impresia că ați făcut o măsurătură control doar așa să pară cercetarea voastră mai ştiinţifică pentru că asta fac oamenii de ştiinţă. De ce, e un mister insondabil şi total neintersant şi astfel ignorat. Ştiu deja mai degrabă vă interesează anomaliile minuscule ce sunt preznete în datele din setul nr 2 şi nimic altceva. Scuze dar asta este fundamental greşit şi dacă acest lucruri nu apar nici în articolul întreg (pe care n-am reuşit să citesc pentru că nu ne dă nici un loc unde e posibil să-l citim, hai că nu mă aştept la o publicaţie peer reviev sau vreun jurnal major, dar măcar să fie uşor de găsit pentru cei care citesc această reclamă la cercetare, pentru că abstract nu e, scuze) atunci acesta nu este altceva decât o piesă science fiction.

Dragi misani care evident nu aveţi timp să vă duceţi la colegii voştrii cu studii superioare în medicină unii chiar cu doctorat să le întrebaţi cum funcţionează semnificaţia statistică şi dovada în medicină:

Ce aveţi mai bine de făcut? A, ştiu deja e problema tuturor meditaţiilor pe care trebuie să faceţi ca să fiţi spirituali şi yoghini adevăraţi. Ştiţi: meditaţii pentru prevenirea cutremurelor de 3-4 grade şi nu cele de 8.9 sau replici de 7.4 sau pentru succesul sau insuccesul anumiţi politicieni dar nu pentru rezolvarea problemelor reale prin a  ridica de pe curul vostru şi a face ceva real în lumea reală sau altele mai puțin importante dar numeroase

O curiozitate minusculă:
dragii autori misani sunt experţi în deontologia jurnalistică şi ştiu exact că un jurnalist înainte să afrime măcar că el/ea însuşi ar ea zi proastă trebuie să verifice acest lucru la cel puţin două persoane independente. Bun şi frumos că le tot reamintiți vă felicit pentru efort. Dar m-a omorât întotdeauna curiozitatea de ce nu este aceşi lucru valabilă în mintea voastră la articolele despre ştiinţă despre care scrieţi? De ce nu verificaţi articolele? De ce nu citiţi criticile afrimațiilor "ştiinţifice"  ale "cercetăriilor" despre care scrieţi? Şi de ce nu le menţionaţi nicodată? Nu există teorie ştiinţifică în acest moment care nu are critică sau teorii alternative. Voi de ce nu vorbiţi despre acestea? Lene? Lipsă de timp de la toate meditațiile şi congresele şi festivalurile şi concursurile spirituale şi taberele (12345) la care participaţi? Cum pare acest lucru un demers onest şi cinstit în mintea voastră să judecaţi jurnaliştii şi să le criticaţi vehement pentru ceva voi nu îl respectaţi? De ce sunteţi o excepţie de la regulă? Pentru că sunteţi spirituali? Pentru că meditaţi asupra lucrurilor în loc să cercetaţi adică să căutaţi dacă ceva este adevărat? Pentru că sunteţi leneşi din punct de vedere intelectual şi mai degrabă practicaţi yoga şi în special tantra yoga în loc să învăţaţi?


Îmi pare rău dar lucruile nu funcționează aşa. Dacă nu sunteţi cinstiţi şi sunteţi ipocriţi în mod constant şi perseverent cineva, undeva va observa acest lucru. Eu am observat deja în timpul când încă credeam în o mare parte a tâmpeniilor voastre şi o observ şi mai pregnant acum. 

De ce credeţi că puteţi să compenzaţi această încercare conştientă de a induce în eroare pe oameni inteligenţi cu muzică frumoasă (furată şi prezentată ca fiind compusă de unul dintre voi) şi vorbe frumoase despre iubire? Adevărul nu se rezumă la gânduri plăcute despre iubire şi zeul personal. Adevărul cuprinde şi adevăruri despre lumea în care trăim. Să fie clar, lumea examinată de ştiinţă nu se rezumă la lumea despre care vorbiți voi. Lumea nu este atât de limitată aşa cum o prezintaţi voi. Lumea nu se rezumă doar la să gândim pozitiv şi să imaginăm că nimic rău nu o să se întâmple niciodată şi atunci nimic rău nu se va întâmpla dar când se întâmplă atunci cu siguranţă e vorba de acţiuniile unui "grup minuscul" (sic!) de persoane malefice şi posedaţi de demoni, ci se referă la tot ce este prezent în acest univers. Degeaba visaţi şi selecţionaţi doar articolele care sunt formulate întrun stil care nu vă perturbă viziunea lumii pe care o aveţi, pentru că ştinţa făcută corect pune întrebări dure şi caută numai adevărul. Voi căutaţi doar adevărul care a fost revelat pentru voi de către maestrul vostru drag în cadrul unor conferințe de 10-24-48 ore unde nu aveţi dreptul să aduceţi nici măcar o foaie de scris şi un pix. Daca aţi fi petrecut tot acel timp gol cu citirea a câtorva articole ştiinţifice aţi fii mult mai inteligenţi, aţi fi mult mai informaţi şi aţi fi mult mai liberi decât sunteţi acum. 
Pe afişul vostru apar promisiuni precum creşterea inteligenţei, dar acest demers este orice decât acest lucru chiar din contră. 
Când publicaţi articole pe pagina voastră web oficială despre cum e malefică şi controlată mass media de francmasonerie şi diavol deci trebuie ca yoghinul să se ferească de el şi îl combinaţi cu o selecţie de articole care promovează ideiile care vă plac şi nu prezintaţi critici la această vizunie, nu faceţi bine nimănui. Prin astfel de sinteze şi lipsa posibilităţii de a citi datele necesare despre astfel de cercetări nu promovaţi deloc cunoaşterea ştiinţifică. Promovaţi revelaţiile selective. Promovaţi imaginea că numai voi aveţi acces la informaţi corecte şi numai la voi trebuie să vină yoginul adevărat pentru a afla cum stă ştiinţa cu meditaţia şi spiritualitatea. Nu e primul caz în care văd că procedaţi astfel. Spun acest lucru bazat pe o observaţie îndelungată şi nicidecum valabilă doar la acest post scurt. 
În acest mod învăţaţi pe discipolii, sau simpatizanţii sau cursanţii sau cum vreţi să le numiţi săptămâna aceasta, că numai voi sunteţi sursă autentică de cunoaştere (Ştiri cenzurate senzaţionaleRevelaţiiArticole importante pentru cursanţii şcolii de Yoga MISAReplici interziseDemascarea MasonerieiPericole pentru sănătatea dumneavoastrăYoga pentru avansaţi) şi numai maestrul poate să selecționeze ce merită atenţie şi ce este adevărat. Pe când ştiinţa spune exact opusul. Ştiinţa spune uite ei au găsit aceste lucruri, alţii au revizuit şi iarăşi alţii au publicat-o. Tu cititorule poţi să critici totul legat de acest proces. Şi poţi să vii cu sugestii de a-l face mai eficient şi mai corect. Dar în viziunea voastră acest demers ştiinţific este de ignorat. În viziunea voastră cel mai eficient mod de cunoaștere inventat până acum este incorectă şi trebuie ignorată şi în loc de acesta promovaţi meditaţia şi exerciţii de imaginaţie. 
Ştiinţa e bună numai când e aplicată inconsecvent de nişte persoane similare cu voi şi care prezintă rezultate care vă plac vouă. Îmi pare nespus de rău dar viaţa nu funcţionează astfel. Adevărul e adevărat şi eu sunt curioasă de adevăr. Nu de iluzii despre ea. Nu de opinii despre ea. Ci de adevăr. Nimic mai mult. La voi asta nu se poate găsi. Voi ascundeţi adevărul. Voi cenzuraţi opinia diferită. Voi vă folosiţi de ştiinţă. Veniți cu cercetători au găsit, oameni de ştiinţă au descoperit etc când găsiţi ceva ce vă place, dar ignoraţi şi denigraţi ştiinţa când prezintă adevărul sub o formă care nu vă place. Şi astfel trimiteţi mesajul cursanţilor voştri că autoritatea noastră spirituală este importantă şi nu adevărul. Adevărul nu trebuie căutat de tine, sărmanule cursant care nu ştii nimic şi oricum eşti prea prost, ci trebuie aşteptat să fie revelat de către o persoană în poziţia autoritară de maestru iluminat în viaţă de timp de zeci de ore, trebuie jurat pe sănătatea şi evoluţia spirituală personală pentru a o primi şi după aceea ţinută secret. 
Adică adevărul trebuie plătit cu sănătatea şi evoluţia spirituală? De ce? De ce e interzis ca adevărul să fie împărţită cu persoane din afara cursurilor? Adevărul are copyright de către MISA precum nişte termene utilizate în cursuri? De ce?

Nu vă e ruşine?

Vă place să vorbiţi despre diverse teme şi despre idei elevate dar a-şi fi curioasă de ce sunteţi atât de speriați de adevăr şi de ce nu sunteţi dispuşi să utilizaţi metode eficiente în loc de nişte iluzii şi vise comfortabile. 

Surse:

No comments:

Post a Comment