17.4.11

MISA și gândirea pozitivă


MISA promovează gândirea pozitivă. Acest lucru este realizat prin două tipuri de articole pe pagina oficială a mișcării.

Primul tip de articole:
Citate din articol:


Gândirea pozitivă este considerată în yoga o condiţie sine qua non a succesului, fie că este vorba de succesul în practica yoga sau de orice altă acţiune benefică pe care noi dorim să o realizăm. Motivul pentru care yoga preţuieşte atât de mult gândirea pozitivă este cunoaşterea legii oculte a rezonanţei. Conform acesteia, gândurile ne pun în rezonanţă (legătură energetică subtilă) cu diferite sfere tainice de forţă din Univers şi facilitează astfel un transfer de energie din acele sfere de forţă în fiinţa noastră. 
Prin intermediul acestor mecanisme, care deşi sunt tainice sunt perfect reale şi infailibile, omul devine gradat ceea ce gândeşte, aşa cum afirmă aforisme ale înţelepciunii yoghine. Prin intermediul gândirii noastre noi suntem artizanii succesului sau eşecului nostru în orice direcţie acţionăm, suntem cei care ne creem fericirea sau mizeria, suntem cei care suntem responsabili de dezvoltarea noastră interioară şi de manifestarea noastră exterioară.
Gândurile de succes şi reuşită ne pun în legătură cu energiile succesului, gândurile haotice preponderent negative ne pun în rezonanţă cu energiile specifice eşecului, greşelii, deziluziei. Dacă îi veţi analiza cu atenţie pe cei care sunt foarte norocoşi sau plini de succes, veţi remarca faptul că toţi sunt plini de optimism şi încredere în ei înşişi.


Ea [ființa umană] trebuie să lupte, de asemeni, împotriva fricii, a descurajării, a îndoielii, cultivând un optimism contagios şi să folosească un arsenal de formule pozitive, selecţionate cu grijă, care vor putea servi la neutralizarea gândurilor negative ce vor apare în câmpul conştiinţei sale. Procedând astfel, fiinţa în cauză va face să se manifeste legea rezonanţei, prin aceasta punându-se la unison numai cu energiile benefice pozitive, care îi vor facilita o reuşită deplină.

Respectiv articole de tipul 2:


Click pentru imagine mai mare. 

Deci gândirea pozitivă este o condiţie fundamentală în yoga din cauza legii fundamentale a rezonanței pentru că prin modul în care individul gândește aduce în viața sa și în ființa sa (spirituală și de orice alt tip) acel tip de energie pe care o gândește. 
Ce concluzii putem să facem bazat pe acest fluturaș promovat pe pagina oficială a Mișcării de Integrare Spirituală în Absolut? Eu nu pot să mă gândesc la altceva cititnd acest text plin de cuvinte cheie tipică pentru un amator de conspirații sau cuvinte care duc cu gândul la o misiune sfântă pe care trebuie cititorul să o asume. 
Cum stă treaba cu gândirea pozitivă dragi autori oficiali al MISA/yogaesoteric.net? Nu mai e gândirea pozitivă atât de importantă? Nu ar fi mai util să vă gândiți la lucruri frumoase și să acționați inspirați de energiile pozitive care apar în ființa voastră în urma acestor gânduri benefice? De exemplu niște muncă voluntară dar nu numai pentru MISA. Precis sunt și alte organizații cu care poate să fie de acord un yoghin român. 
Sigur o scuză (dar nimic mai mult) poate fi că acest anunț este totmai asta: o chemare la o acțiune benefică și pozitivă. Dar atunci mă întreb iarăși dacă acțiunea este atât de pozitivă și benefică de ce este necesar să sperie cât mai mult pe cei interesați autorul acestui text? Și de ce alege editorul/administratorul care acceptă acest articol pentru publicare pe pagina oficială a mișcării dacă este chiar ghidat de prinicipii pozitive, benefice și chiar divine? Și este susținut de un maestru iluminat în viață? 
De ce este nevoie de conspirații și frică constantă în cursanți/simpatizanți/membrii MISA? 
Nu este o întrebare retorică. Aștept răspuns serios din partea yogaesoteric.net. Aștept replică. 
Hai, vă dau drept la replică și îl public cu fericire aici atașat la acest post. 
Adresa de mail este vizibilă aici la dreapta. 

Scopul acestor tipuri de articole, din ce în ce mai numeroase pe yogaesoteric.net în ultima vreme este după părerea mea să separe cursantul de restul societății și intră în direct conflict cu promisiunea lor de pe afișul cursului de yoga și anunțului pe pagina oficială de a ajuta la integrarea cât mai armonioasă în societate a celor care o să practice yoga după modelul MISA. 
Faptul că le învață să le fie frică de tot și toți nu le integrează mai bine în societate pe cursanți "yoga" a "școlii", ci le izolează prin gândirea irrațională și paranoică exemplificată de maestru. Astfel devin nu un grup de yoghini, sau persoane care doar practică yoga pentru că e benefică pentru sănătate ci devin o adunătură de persoane speriate și dezorientate. Asta e scopul yoga? Din păcate asta e scopul în ultima vreme a MISA și yogaesoteric.net. 
Astfel le învață doar frica. Ce scop benefic sau divin e asta să învețe pe alte ființe umane, copii ai lui d-zeu să trăiască întro stare constantă de frică irrațională și absurdă? Eu zic că nu are scop benefic. Scopul e sinistru, dar nu în sensul paranormal pe care o acordă acestui cuvânt mașinăria MISA, ci un sens negativ, cinic, exploitativ. Scopul este să izoleze întâi cursantul de lume, să-i dea probleme fabricate și imaginare (asteroizi care distrug Pământul, aditivi alimentari care omoară, chemtrails , conspirații diverse etc etc) din ce în ce mai fantastice și elaborate (copiate sau copiate și adaptate la mișcarea în sine) iar după ce cursantul naiv și bine intenționat prinde momeala și dă credință acestor afirmați senzaționale (care diferă de la articolele din ziarele de scandal despre diveși VIP-uri și VIP-ulețe prin singurul fapt că sunt scrise de niște persoane afiliate sau simpatizate de conducerea MISA, dar în ceea ce privește verificare faptelor și stil sunt de aceași nivel) cursantului încet i se revelează soluția la aceste probleme grave și urgente. Cum este de exemplu această acțiune la unison. 

Deci să reluăm. Strategia este următoarea: inventăm o problemă, scriem multiple anunțuri pe pagina noastră oficială, maestrul nostru (care nu greșește niciodată) trimite un mesaj oficial pentru noi despre temă în care ne explică fiecare cuvânt din mesaj (cu excepția dovezilor pentru toată afirmația, care lipsește cu desăvârșire) pentru că deși 80% din colegii noștri de curs au facultate, unii dintre ei chiar doctorat, cumva nu înțeleg semnificația cuvintelor precum timp, speranță, viață etc.. 
După aceea chemăm cursanții la o inițiere specială sau o acțiune spirituală excepțională, nu prea contează ce, doar să fie excepțional, că nu vrem să fie ceva normal, obișnuit (lucru care ar trebui să fie dacă afirmația noastră este adevărată, ar trebui să fie un firesc acțiunea, dar desigur nu asta e scopul nostru) și le revelăm o modalitate în care pot să rezolve această problemă artificială creată de noi prin o serie de acțiuni care nu au nici o urmă palpabilă, măsurabilă sau fără a fi posibil în vreun mod să măsurăm eficacitatea lor. 
După o vreme declarăm victorie, lăsăm să celebreze cursanții noștri naivi care au lucrat și au dăruit timp prețios pentru această acțiune un pic, dar numai un pic iar după aceea reluăm procedeul. 

Este asta o revelație? 
Dacă a-și fi autor misan a-și putut da titlu la acest post "Dezvăluiriile zguduitoare a unei foate misance despre manipulăriile din secta satanică MISA". 
Dar nu fac acest lucru? Pentru că eu nu sunt atât de amară și mai am un sens de umanitate și umor rămas în mine. Cei patru ani în MISA aproape au reușit să stingă pe deplin aceaste calități. Dar acum nu mai sunt acolo, nu mai sunt în starea aceea în care aștept revelații pe care a-și putut scrie eu însămi în schimbul unor poze, sau unor jurământuri stupide pot să văd clar acest lucruri. 

Dragi misani, atenția este un lucru util, suspiciunea de asemnea, scepticismul în poziția oficială și mai mult, dar vă rog aplicați aceași măsură și la ce primiți ca revelație și material de curs de la MISA. Nu vă limitați la experimentare personală sau mărturii ale colegiilor. Dacă nu de alta măcar de Maya, iluzia cosmică care poate vă face să vedeți lucrurile într-un mod greșit. 
Sfatul meu este asta și nimic mai mult: dacă ce afirmă MISA este adevărul atunci acesta poate fi dovedit și nu trebuie doar înghițit așa pe întreg. Adevărul poate vă face liber dar poate că ea nu e la MISA. 
De ce nu este și asta o opțiune?

No comments:

Post a Comment