10.4.11

MISA și Asociația Dacica din Timișoara


Pe pagina web oficial al Mișcării de Integrare Spirituală în Absolut putem să citim următorul anunț:

Festivalul timişorean Iubeşte Viaţa este organizat de către Asociaţia Dacica, nu de MISA

Realitatea TV a difuzat o ştire în care se afirmă în mod greşit faptul că şcoala de yoga MISA ar fi organizat festivalul Iubeşte Viaţa care se desfăşoară la Timişoara în aceste zile. Ştirea a fost preluată rapid de foarte multe site-uri şi publicaţii. Pentru corecta informare a publicului precizăm că acest festival, aflat la cea de a şaptea ediţie, este organizat în fiecare an de Asociaţia Dacica din Timişoara.
Site-ul yogaesoteric a publicat programul festivalului pe care îl considerăm un eveniment interesant şi educativ pentru toţi cititorii noştri, dar acest lucru nu înseamnă că MISA a organizat festivalul, aşa cum niciunul dintre mijloacele mass-media care au scris despre acest festival nu pot fi considerate organizatori ai festivalului.
Pentru toţi cei intersaţi, site-ul asocaţiei Dacica oferă detalii despre desfăşurarea acestui festival: http://www.asociatia-dacica.ro/
yogaesoteric
7 aprilie 2011

După cum știm cei care au responsabilitatea de a vorbi în numle tuturor cursanțiilor/simpatizanțiilor/discipoliilor MISA adică yoghinilor adevărați din România sunt ghidați și susținuți direct de maestrul iluminat Gregorian Magnus Aurolsson Bivolaru și nu fac greșeli. Niciodată. Nu publică niciodată retracții doar scot articolul cu greșela de pe site ca și cum niciodată nu ar fi existat. Deci ei spun  mereu adevărul. Și nu fac greșeli. Și nu mint sub nici o formă pentru că asta ar contrazice Yama și Niyama codul moral al yoghinilor. 

Să vedem deci cum stă treba cu festival și MISA.

Pe 31 martie apare pe yogaesoteric.net următorul eveniment
Cineva de la Realitatea tv citește anunțul și o echipă de filmare e trimis la locație. Unde este primit cu brațe deschise și iubire tipică pentru persoane pline de spiritualitate și în comuniune directă cu Dumnezeu Tatăl. Însă organizatorii nu se bucură de atenție. Știm deja de ce. Anul trecut a avut loc un mic scandal legat de aceași festival "spiritual"
Un organizator salută ziariștii


Pe data de 7 aprilie apare anunțul de mai sus pe pagina oficială MISA. 

Acum să vedem la rând de ce poate crede cineva că Misa și Asociația Dacica sunt aceași organizație. 
În orașul Timișoara cursurile Misa sunt organizate de către Asociația Dacica. Asta spun persoane care au participat la acele cursuri și asta spun persoanele care cunosc persoane care participă la aceste cursuri. 

Pe pagina oficială a asociației Dacica în secția Parteneri Misa e listată ca organizație parteneră. 

Pe fiecare pagină individuală a paginii web http://www.asociatia-dacica.ro/ în partea stângă a ecranului este prezentă imaginea (de altfel destul de veche) a lui Gregorian Bivolaru. 

Asociația Dacica consideră desfășurarea procesului lui Gregorian Bivolaru o știre pe care trebuie să comunice cu membrii săi și cu oricine care intră pe pagina lor oficială. Vezi

Cursul de yoga pe care asociația Dacica îl organizează este promovată cu un afiș foarte similar cu cele care promoveză cursul de yoga MISA Vezi. Cursul se numește yoga integrală, termenul folosit de MISA pentru cursul lor de yoga.
De altfel imaginea femeii în postura de yoga respectivă a fost folosit de asemnea pentru afișul congresului de yoga organizat de MISA. Ah dar știu deja ei folosesc aceași fotograf, precum în cazul modelelor alese pentru prima pagină a paginii oficiale a unei organizații non-profit care se ocupă doar cu organizarea de cursuri yoga și spiritualitate, model despre care aflăm că lucrează în industria sexului.

Asociația Dacica organizează cursuri de ayurveda (medicina tradiţională din India).

Asociația Dacica predă continența sexuală marcă înregistrată MISA. 

Asociația Dacica organizează Săptămâna Îngeriilor sau mai nou a Arhangeliilor, o idee Misa pe care ramurele multiple MISA o organizează în toate orașele unde au posibilitatea. 

Asociația Dacica ține conferințe cu titluri inspirate de cărțiile lui Gregorian Bivolaru

Asociația Dacica folosește aceași imagine pe cartea menționată sus. 

Programul festivalului este foarte similar cu programul taberelor organizate de MISA. 
Exemple:
Program festivalul Iubește viața
Coferință urmată de show belly dance
Vizionare film
Conferință despre sexualitate și continență exclusiv pentru femei
Conferință despre sexualitate și continență exclusiv pentru bărbați
Concurs spiritual
Piesă de teatru de trupa Sofrozin

Cele mai importante evenimente din programul simpozionului "internațional" de yoga Costinești
Conferință urmată de meditații și/sau vizionare film.
CONFERINŢA SPECIALĂ PENTRU FEMEI
CONFERINŢA SPECIALĂ PENTRU BĂRBAŢI
Piesă de teatru prezentat de trupa Artemisa/Sofrozin/Mandala sau altele. 
Concurs spiritual Miss Shakti
Activităţi spirituale diverse adică vizionare film. 
surse 1234


Cu excepția capitalei MISA nicăieri în țară nu organizează cursurile sale sub numele MISA. Pe afișul lor apare o notă mică la sfârșit potrivit căreia în cadrul conferinței de deschidere se va viziona un film de prezentare a școlii românești de yoga care este un film de prezentare MISA fără însă a menționa vreodată numele respectiv. 

Și în final o întrebare: dacă asociația Dacica nu este MISA sau parte din MISA atunci cine/ce asociație și unde organizează cursurile MISA în Timișoara? 
Potrivit acestui anunț oficial pe pagina oficială a organizației MISA organizează cursuri în Timișoara și că acesta are loc la sediul asociației Dacica. Dacă această informație e greșită ce caută el pe pagina oficială și de ce este negat? Și de ce este lăsat asociația Dacica să se comportă ca și cum ar fi acest curs oficial MISA în Timișoara dacă de fapt nu este? 
Anunțul a fost publicat pe pagina oficială MISA http://www.yogaesoteric.net/ în luna septembrie a anului 2010 care este începutul anul de studiu în desfășurare a cursurilor organizate de MISA. 
În anunț se specifică (citat)

Cursul de YOGA de anul I din TÂRGU MUREŞ se desfăşoară săptămânal, în fiecare sâmbătă, de la ora 08:30, la sala din SÂNGEORGIU DE MUREŞ, str. Principală  nr.76.
Informaţii suplimentare la telefon 0748 861 078.


Bazat pe acest anunț eu am înțeles că cursul oficial MISA în Timișoara este organizat de o asociație locală numită Dacica. 
Iar festivalul Iubește viața este organizată de asociația Dacica. Deci este organizată de aceași asociație ca și cel care organizează cursurile MISA deci implicit organizat și (în mod activ) patronat de MISA. 
Hai să nu mai vorbim că toată acțiunea este precis "susținut de maestrul nostru spiritual Grieg". Precum toate celelalte evenimente de acest gen (Săptămâna spiritualității, Săptămâna îngeriilor, diverse festivaluri locale etc) așa cum sunt informați toți cursanții cursurilor de yoga în mod oficial în cadrul cursurilor, așa cum am fost și eu personal informată de multiple evenimente de acest gen în mod constant. 

Dar aparent în spiritualitate acest lucru nu este așa. În spiritualitatea misană cuvintele înseamnă lucruri total diferite când avem nevoie de acesta pentru a manipula pe cursanții noștrii naivi. 
Realitatea este că asociațiile locale care ajută la organizarea cursurilor MISA în provincie au o anumită libertate mică în a alege ce evenimente organizează în plus față de cursurile de yoga, ayurveda, shivaism și altele oficiale. Singura regulă este să fie spiritual și să se potrivească cu idelaul și dogmele misane. După aceea primesc binecuvântarea maestrului sub forma de susținere subtilă paranormală (adică imaginară). Aceste diverse evenimente sunt considerate (după cum am văzut mai sus) mici tabere spirituale sau simpozioane locale după modelul celor importanți și oficiali de la Herculane și Costinești. 
Acest festival măreț este o specialitate locală din Timișoara dar nu este nicidecum independentă de grupul de persoane care participă la cursurile MISA și nicidecum independentă de cei care organizează și predă cursurile respective. Deci îmi pare rău dar afirmațiile din acest articol sunt o minciună. Iar repetarea lor pe pagina asociației Dacica este repetarea unor minciuni în aceași mod total misterios, pentru mine cel puțin, pentru care președintele asociației Dacica neagă conexiune lor cu MISA. 


Concluzie
Asociația Dacica urmează metodele de predare și răspândire a mesajuli divin folosit de MISA, organizează și participă la aceași evenimente ca MISA, predă teoria MISA, are o strânsă legătură cu MISA și apare ca locația oficială a cursurilor MISA pe pagina oficială a organizației în secția cursuri în provincie. 
Asociația Dacica este ramura MISA din Timișoara. Dintr-un motiv evident pentru oamenii de rând dar un mister pentru cei care cred că la MISA se face doar yoga, în ciuda acestor asemănări și acestor fapte deloc întâmplătoare președintele asociației neagă vehement că asociația are vreo legătură oficială cu MISA. Iar eu nu înțeleg de ce. 

No comments:

Post a Comment