30.9.11

Primesc e-mail

Iarăşi în onoarea începerii anului de curs MISA vă dau un exemplu splendid de ce exact se poate învăţa la cursurile respective.
Acum câteva zile pagina oficială MISA se plângea de îndrăzneala fără margini a unui ziarist care făcea o glumă inofensivă legat de măreţul curs de yoga MISA. 
Ia citiţi, dragi membrii al biroului de presă MISA, următorul e-mail pe care am primit de un cursant MISA. 
Mailul de mai jos nu conţine nici o imagine, nu are nici o legătură cu industria porno sau industria erotică în care, deşi încercaţi cu toată puterea să menţineţi starea sublimă de meditaţie prin a spune mereu ne-adevărul şi încercaţi să negaţi această conexiune puternică, dar eu zic ca astfel de manifestări ale egregorului şcolii (pentru oameni de rând care nu vorbesc misăneşte: nivelul de inteligenţă a cursanţilor MISA şi ideiile în care cred cu tărie) sunt motivul real pentru care nu este recomandat nimănui participarea la cursurile MISA: 

Notă: Am scos formatarea pentru că stilul specific mesajelor care cicrulă printre cursanţii MISA mi-se pare iritant şi a-şi dori ca conţinutul să vorbească şi cititorii să nu fie distraşi de cum arată textul. De asemenea e-mailul original nu conţinea diacritice. 

Notă nr. 2: Pluralul folosit în text (“noi”) nu se referă la noi adică MISA ca o organizaţie non-profit sau  ca o şcoală de yoga, ci la persoana lui Gregorian Bivolaru adică mai nou Magnus Aurolsson cu domiciliul undeva între vreun orăşel din Suedia şi Paris, Franţa. 
Gregorian Bivolaru foloseşte acest plural oarecum la modul la care îl folosesc aristorcaţii, dar desigur el are nu un motiv egoist şi încrezut pentru a face acesta, ci una pur spirituală. Şi anume (aşa cum am putut afla din recenta conferinţă/seară de bârfit şi calomniat pe foşti cursanţi sau instructori în cadrul taberei "spirituale yoghine de vacanţă" la Costineşti anul curent) că folosirea singuralului când cineva se referă la el sau ea însăşi este un semn sigur şi de necontestat al egoului exacerbat. Adică dacă spui eu când vorbeşti despre tine eşti egotic şi nu eşti spiritual. Iar marele maestru Gregorian Bivolaru nu ar face aşa ceva niciodată. Cel mai puţin când se adresează dicipolilor săi şi le ceartă pentru ceva.
De aceea Gregorian Bivolaru foloseşte mereu cuvântul noi când vorbeşte despre opinia sa pesonală despre lucruri. Desigur această practică pur spirituală manipulativă rezultă în impresia omului de rând că şeful MISA vorbeşte în numele întregii şcoli. Până la urma urmei acesta este adevărat, dar pentru credincioşii MISA acesta nu înseamnă întotdeauna asta. Uneori, când acela e conveniabil, acel noi se referă la opinia divină a maestrului, alteori se referă la poziţia oficială a grupării în care cursanţii de rând se înclud şi pe ei înşişi.
Să vedem deci e-mailul. 

Anunt important

Referitor la asa-zisul vindecator Dan Ancuta din Craiova si la faptul ca mai multi cursanti ai scolii noastre au mers sau merg la el pentru a fi vindecati, va informam ca i-am cerut parerea lui Grieg si am primit urmatorul raspuns:

Noi nu am autorizat niciodata pe nimeni sa-i trimita (n.n. pe cursanti) la acest ''vindecator''.
Noi nu l-am ales pe acest om (n.n. pentru a-i ajuta pe unii cursanti sa se vindece). Aceasta este o afirmatie cretina. Cei care cred sau vehiculeaza asemenea afirmatii au o imensa credulitate si cred orice tampenie care li se spune. Dar in schimb nu cred adevarurile care le sunt revelate. Faptul ca tie ti-a gresit diagnosticul (n.n. este vorba despre c.c., cursanta in anul 19, bucuresti) ne spune foarte mult despre asa-zisele lui puteri si clarviziune..., pentru ca tot ceea ce a prognosticat si diagnosticat in cazul tau nu este adevarat.
Referitor la cei care merg la acest asa-zis vindecator, grieg spune: este o imensa tragedie ca atatia oameni carora li s-a pus la dispozitie atatea informatii si au atatea tehnici si modalitati dau dovada de o imensa lene si nu aplica nimic din ceea ce au deja pentru a fi vindecati fara sa faca nici un efort.
Te rog sa anunti ca noi nu ii sfatuim pe nici unii dintre ei sa mearga sa se trateze la el, pentru ca oricum nu are cum sa ii vindece, si le recomandam ca mai bine sa faca un consult cu aparatul de biorezonanta de la steaua divina, sa recurga la tratament cu plante medicinale daca au boli, sa faca asane si pranayama caci este mai mare rusinea ca foarte multi dintre ei nu lucreaza deloc hatha yoga si doar isi taraie lenea si larvaritatea dintr-un an de curs in altul.




Putem adauga faptul ca mai multor persoane Dan Ancuta le-a gresit diagnosticul.
Iata marturisirea cursantei C.C. din anul 19, Bucuresti: ''Diagnosticul gresit pe care Dan Ancuta mi l-a pus privind fotografia mea (nu am avut niciodata si nu am boala despre care el a vorbit) si afirmatia sa ciudata ca 'am un microb de care doar Dumnezeu prin intermediul lui ma poate vindeca' m-a facut sa imi dau seama fara indoiala ca este un impostor si nu un mare clarvazator si vindecator asa cum se afirma.''

După stilul anunţului cred că e vorba de un anunţ citit în mod oficial la vreun curs yoga MISA, cel mai probabil la cursul de anul 19 în Bucureşti. 

Mesajul: să nu vă duceţi la persoane care sunt în mod evident nişte şarlatani, ci practicaţi tehnicile care vă revelez eu în cadrul celei mai mari şcoli de yoga din Europa.

În MISA există aşteptarea sau ideea fixă că numai un maestru iluminat poate să recunoască un alt maestru iluminat. Acesta putem să-l adaptăm şi la acest caz: numai un adevărat şarlatan poate să recunoască un alt şarlatan. Bravo MISA. Aţi demonstrat că sunteţi o sectă mai bine cu acest mesaj important mai uşor şi mai putenric decât cu zeci de mii de pamflete în format A6 despre cum yoga nu  este o sectă. Aici aţi demonstrat foarte bine că poate că yoga nu este o sectă dar MISA cu siguranţă este.

Mi-a plăcut în mod special că în loc de a trimite o fotografie pentru persoana respectivă ca el să diagnostizeze boala cursantei, liderul spiritual MISA recomandează ca cursanta să se ţină de tehnicile revleate în cadrul şcolii. Adică probabil să trimită două poze, una faţă şi una semi-profil, care nu sunt digitale undeva în Suedia sau Paris ca el, singurul maestru spiritual autentic al singurei şcoli autentice de yoga din macrocosmos în acest moment al decăderii şi persecuţie a spiritualităţii în cadrul epocii de decădere spirituală numită de înţelepţi Kali Yuga, să se uite la aura cursantei şi să trimită un răspuns prin poştă internă în care o va prescrie tehnici dovedite ca efectiv în 100% a cazurilor precum câteva ore de practică de stretching hatha-yoga, binecuvântări şi autobinecuvântări, tratament cu plante sublingual şi ofrande de lumină, eventual în funcţie de boală şi câte un tratament gen argint coloidal sau urinoterapie. Pentru că acela cu siguranţă va funcţiona. 

Şi pentru cei care chiar nu înţeleg care e problema: 
Singura diferenţă între şarlatanul din Craiova şi şarlatanul din Tărtăşeşti este că ultimul are simţul practic mai bine dezvoltat şi trimite pe cursanţii săi la un medic adevărat pentru diagnostic iar numai după aceea le dă tratamentul său de căcat. 
Dintre cei doi Gregorian “Magnus Aurolsson” Bivolaru este mai deştept, şi de aceea are el mai mulţi proşti care cred în el. Dar după cum spune proverbul: la fiecare minut se naşte un om prost deci presoane cu acest tip de procupări vor avea mereu subiecţi. 

Deci iată cam asta este nivelul de inteligenţă la care se pot aştepta cei care se înscriu la cursurile de yoga MISA. 
Acesta este lipsa plenară şi profundă a simţului de ironie care trebuie dezvoltată timp de anii de zile ca să devii un yoghin ideal după modelul MISA. 
Acesta este stilul în care vorbeşte maestrul (cică iluminat) Gregorian Bivolaru cu disciplolii săi a căror evoluţie spirituală şi bani, respectiv doanţii (în RON, euro, sau pesos) se află în mâna sa. 

Concluzie: După părerea mea acesta este doar una din multiplele motive (care nu au nimic de a face cu faptul că MISA este implicată în industria erotică) pentru care nu este de recomadat nimănui participarea la cursurile (de orice fel) pe care organizaţia numită MISA le organizează. 

No comments:

Post a Comment