17.11.10

Limbajul sublim și spiritual Misan. Prima parte


Citat (întreg, complet, absolut identic cu ce a fost scris pe pagina web oficiala a organizatiei MISA pe data de 17 Noiembrie 2010 ora 15:00 la adresa, Daca ulterior pagina dispare sau e modificat - am mai vazut cazuri - asta e citatul original şi complet nemodificat în ceea ce priveşte conţinutul. Am adăugat culori pentru a accentua anumite cuvinte sau formuări ale autorului. Menţionez aici şi acum că nici una din aceste culori nu a fost ales cu scopul de a influenţa într-un mod demonic, satanic, nefast, nespiritual sau negativ pe nimeni. Doar să fie clar.)

„La nivelul colegilor mei s-a resimţit un sentiment profund de frustrare în raport de munca titanică desfăşurată, stresul la care au fost supuşi şi reacţia Ministerului Justiţiei la solicitările pe care le-am formulat în raport de cauză, respectiv cererea de extrădare a inculpatului Bivolaru care a fost iniţiată de PCAB. Colegii mei, şi au fost circa opt procurori, au recepţionat în mod negativ apelurile ministrului Justiţiei privind sancţionarea lor în timp ce derulau ancheta MISA şi mai ales intervenţia publică a acesteia privind achitarea inculpatului Gregorian Bivolaru sau restituirea cauzei la parchet. Repet, toate aceste declaraţii se făceau în momentul în care era o anchetă pe rol, aducând în rândul echipei un sentiment de inutilitate a muncii,” a mai declarat fostul procuror general a Parchetului Curţii de Apel Bucureşti.

Ne-am permite să-l întrebăm încă de la început pe procurorul George Bălan cum de poată mintă cu atâta neruşinare, afirmând că s-au făcut presiuni s-au realizat apeluri privind sancţionarea lor în timp ce derulau ancheta MISA. Există măcar un singur caz în care să fi fost sancţionat un procuror în acea perioadă? Noi îndrăznim să punem pariu pe 25.000 de euro că dumnealui nu va putea să furnizeze niciodată vreun act care să dovedească sancţionarea vreunui procuror. Tot ceea ce dumnealui susţine sunt minciuni sfruntate pe care dumnealui le lansează acum, când a trecut mult timp de atunci şi îşi permite să pozeze, alături de ceilalţi procurori, în victime. Îndrăznim să-l întrebăm pe această cale: dacă într-adevăr s-au făcut presiuni aşa cum susţine şi erau gata-gata să fie sancţionaţi în timp ce se derula ancheta MISA, de ce atunci au tăcut mâlc şi niciunul dintre ei nu a scos niciun cuvânt. De ce dumnealui vorbeşte despre toate acestea atunci când au trecut ani buni de atunci şi minte în realitate cu neruşinare, dorind să pozeze în victime? Îi întrebăm pe procurorul George Bălan ce anume l-a determinat să tacă la vremea respectivă, astfel încât nu a scos niciun cuvinţel despre tot ceea ce ne relatează acum, conform proverbului românesc „După război, mulţi viteji se arată!”.

Ură
Primul lucru pe care observăm este că autorul parcă urlă la subiectul său. Cum îndrăzneşte acest ceva, acest demoniac angajat al francmasonilor demoniaci și satanici să ne critizeze? Cum îndrăzneşte? 
A-şi întreba eu cum îndrăzneşte autorul să scrie un articol atât de plin de ură şi venin şi după aceea să afirme că e pe o cale spirituală şi e membru-scuze cursant că MISA deşi e cel mai mare şcoală spirituală din glaxie şi e organizație non-profit nu are decât câteva membrii, mai puțin la ora actuală decât necesar, cel puțin asta trebuie să conclud pentru că mai multe persoane care au apărut pe lista membrilor Misa la data înregistrării lui ca organizație au fost în mod evident, clar şi spectacular denunţaţi de liderul spiritual[sic!] al mişcării. Şi aici iarăşi devin curioasă cum poate un lider spiritual să decidă cine e membru al unei organizații non-profit atât timp cât el nici nu este membru. Hai să nu așteptăm să fie în vre-un consiliu sau membru oficial al organizaţiei-al unei căii spirituale? Dar a-şi putea trece şi peste acesta că până la urma urmei suntem oameni, dar atunci mă întreb cu a aprobat editorul/webmaster-ul paginii web respective la un astfel de articol? Editorul unei pagini web care se mândrește cu faptul că publică-ca singura publicație de acest tip-10 articole despre spiritualitate pe lună? Ar trebui să înţeleg că şi asta face parte din acele 10 articole despre spiritualitate?

Întrebări inutile
Întrebare total inutilă şi formulată greşit:
"Există măcar un singur caz în care să fi fost sancţionat un procuror în acea perioadă?" Ce se întâmplă dacă reiese că chiar au fost sancționați nişte persoane în această poziţie în perioada respectivă? Asta ce ar însemna? De unde sunt atât de siguri ca acest lucru nu a avut loc deloc în perioada respectivă pe teritoriul întregii ţări? Pentru că încă un tic de vorbire misană formularea absolută. Spun ceva şi asta e adevărat într-un mod absolut. Dacă nu mă crezi eşti dmeoniac şi du-te....
Autorul uită că în cazul în care el formulează o acuzaţie (adică afirmă ca ceva este într-un mod) el/ea trebuie să dovedească afirmaţia respectivă. Nu subiectul lui trebuie să dovedească că nu este așa.  
Iar în loc de dovezi la o astfel de afirmaţie grandioasă vedem bazooka misană: pariul în euro.
bazooka 
Întrebare curioasă iarăşi. MISA se declară o organizaţie patriotică care respectă tradiţiile neamului său. Mă întreb eu acum de ce sunt toate pariurile lor in monedă străină, în euro. 

Termeni peiorativi la adresa inamicului
Altă combinaţie de cuvinte deja clasică într-un text misan acuzător: minciuni sfruntate
Să ne reamintim că subiectul vorbea despre percepția lui despre atmosfera în cadrul colegilor săi. Cum poate fi asta o minciună sfruntată? Subiectul nu are dreptul să simtă așa pentru că aşa spune autorul sau de ce? Pentru că nu e spiritual? Sau ce însemană asta oare?

Numai eu am dreptul să fiu victimă, cum îndrăzneşti să încerci să-mi furi locul din reflectoare
"De ce dumnealui vorbeşte despre toate acestea atunci când au trecut ani buni de atunci şi minte în realitate cu neruşinare, dorind să pozeze în victime?"
De ce e plin yogaesoteric cu articole de acest gen care acuză şi îl porecleşte cu nişte adjective din ce în ce mai superlative şi mai spirituale pe toţi cei care îndrăznesc să aibă o opinie diferită decât cel al persoanelor care controlează acest site? De ce ar fi atât de ilogic în faptul că cineva a fost ameninţat şi nu a putut să spună nimic despre asta din cauza sistemului judiciar în România? Faptul că situația e foarte rea ne-au dovedit ei înşişi (în diverse articole tot pe pagina web oficială a mişcării). Atunci de ce se miră? Ce e atât de incredibil în acest lucru?

Proverbul mereu bun de propagandă
„După război, mulţi viteji se arată!”
Aaaa proverbul, alt favorit misan. Deci să înțeleg ca cititor că în cazul în care cred că proverbul respectiv e plin de înțelepciune atunci trebuie să fiu de acord cu autorul textului referitor la faptul că "nu a scos niciun cuvinţel despre tot ceea ce ne relatează acum"? 

De altfel merită citit integral articolul ca să vedem mai multe exemple de vorbire spirituală misană. Articolul e plin de ură, răutate, reflectă foarte clar că autorul ei se consideră superior persoanelor despre care vorbeşte şi cui se adresează respectiv articolul arată foarte clar standardul misan pentru dovezi. Adică afirmații nefondate într-o formulare absolută şi pariuri tâmpite. Bravo băieţi. Bravo. 

P.S. O clarificare. Nu sunt deloc de acord cu modul în care persoanele implicate în procesul MISA şi-au făcut munca în 2004, dar tot aşa nu sunt de acord cu modul de abordare a misanilor la această problemă. Da întradevăr au fost nişte exagerări din partea anumitor persoane. Bun. Să dovedească acest lucru și să ceară despăgubiri și dreptate pentru aceste fapte. Dar nu în acest mod. 
Şi un lucru de o supremă importanță: să nu creadă că acest lucru ar justifica modul lor de comportament înainte sau de după evenimentele din martie 2004. Pentru că acesta nu justifică orice. Nu justifică atitudinea lor sectant, atitudinea față de cei din exterior, față de cei care nu au aceași opinie ca opinia oficială din Misa, comportamentul lor față de proprii membrii, cursanți cum vor să le numească sau foști membri sau față de cei care vor să plece din organizație. Şi mai ales nu justifică paranoia lor exagerată şi obligatorie pentru toți cei care vor să facă parte din organizație sua mișcare. Mai ales dacă îndrăznesc[sic!] să învețe pe alții ce însemană spiritualitatea şi transcenderea lucrurilor. 

No comments:

Post a Comment