30.9.11

Primesc e-mail

Iarăşi în onoarea începerii anului de curs MISA vă dau un exemplu splendid de ce exact se poate învăţa la cursurile respective.
Acum câteva zile pagina oficială MISA se plângea de îndrăzneala fără margini a unui ziarist care făcea o glumă inofensivă legat de măreţul curs de yoga MISA. 
Ia citiţi, dragi membrii al biroului de presă MISA, următorul e-mail pe care am primit de un cursant MISA. 
Mailul de mai jos nu conţine nici o imagine, nu are nici o legătură cu industria porno sau industria erotică în care, deşi încercaţi cu toată puterea să menţineţi starea sublimă de meditaţie prin a spune mereu ne-adevărul şi încercaţi să negaţi această conexiune puternică, dar eu zic ca astfel de manifestări ale egregorului şcolii (pentru oameni de rând care nu vorbesc misăneşte: nivelul de inteligenţă a cursanţilor MISA şi ideiile în care cred cu tărie) sunt motivul real pentru care nu este recomandat nimănui participarea la cursurile MISA: 

Notă: Am scos formatarea pentru că stilul specific mesajelor care cicrulă printre cursanţii MISA mi-se pare iritant şi a-şi dori ca conţinutul să vorbească şi cititorii să nu fie distraşi de cum arată textul. De asemenea e-mailul original nu conţinea diacritice. 

Notă nr. 2: Pluralul folosit în text (“noi”) nu se referă la noi adică MISA ca o organizaţie non-profit sau  ca o şcoală de yoga, ci la persoana lui Gregorian Bivolaru adică mai nou Magnus Aurolsson cu domiciliul undeva între vreun orăşel din Suedia şi Paris, Franţa. 
Gregorian Bivolaru foloseşte acest plural oarecum la modul la care îl folosesc aristorcaţii, dar desigur el are nu un motiv egoist şi încrezut pentru a face acesta, ci una pur spirituală. Şi anume (aşa cum am putut afla din recenta conferinţă/seară de bârfit şi calomniat pe foşti cursanţi sau instructori în cadrul taberei "spirituale yoghine de vacanţă" la Costineşti anul curent) că folosirea singuralului când cineva se referă la el sau ea însăşi este un semn sigur şi de necontestat al egoului exacerbat. Adică dacă spui eu când vorbeşti despre tine eşti egotic şi nu eşti spiritual. Iar marele maestru Gregorian Bivolaru nu ar face aşa ceva niciodată. Cel mai puţin când se adresează dicipolilor săi şi le ceartă pentru ceva.
De aceea Gregorian Bivolaru foloseşte mereu cuvântul noi când vorbeşte despre opinia sa pesonală despre lucruri. Desigur această practică pur spirituală manipulativă rezultă în impresia omului de rând că şeful MISA vorbeşte în numele întregii şcoli. Până la urma urmei acesta este adevărat, dar pentru credincioşii MISA acesta nu înseamnă întotdeauna asta. Uneori, când acela e conveniabil, acel noi se referă la opinia divină a maestrului, alteori se referă la poziţia oficială a grupării în care cursanţii de rând se înclud şi pe ei înşişi.
Să vedem deci e-mailul. 

29.9.11

Început de an, început de ....

auto-victimizare, aparent. 
"Aşa cum ne-au obişnuit de câţiva ani încoace" cum de începe anul la cursul de intrare în sectă de yoga MISA, cum apar nişte articole sau ştiri în ziare respectiv la televizor, deja pe pagina web al MISA care stă pentru Mişcarea de Integrare Spirituală în Absolut (şi în ciuda faptului că organizaţia există de mai mult de 20 de ani, până acum nu a avut loc nici o integrare în nici un absolut, dacă nu numărăm integrarea plenară şi profundă în ipocrizie ca o integrare spirituală) deja se umplă de articole de reacţii agresive şi piperate cu limbaj spiritual tipic misan. 
Câteva exemple:

23.9.11

Recomandare (link)

Iată un articol de Mihai Rapcea despre noutăţi în cazul fostului avocat MISA/Gregorian Bivolaru, Dumitru Niţurad. 
Dumitru Niţurad a dat în judecată pe MISA şi câţiva dintre VIP-urile MISA pentru temptativă de a mitui un judecător şi de a da vina pe dl Niţurad precum şi  prejudiciu moral pentru acesta bazat pe un articole de pe pagina oficială a mişcării în care vorbeau în stilul obişnuit (pur spiritual) despre dânsul. 

15.9.11

Răspunsuri pentru Costică Cojocaru



Câteva răspunsuri la întrebăriile usturătoare ale lui Costică Cojocru instructor yoga MISA, unul dintre puţinii fotografi care au dreptul de a face fotografii la evenimente misane, menţionate aici