23.6.10

Conversatie deschisa intre o secta pardon miscare spirituala si restul lumii


Motto: "De aceea am introdus pe yogaesoteric o nouă facilitate, şi anume posibilitatea de a se posta comentarii la articole. (...) Deci îi informăm răspicat pe activiştii anti-MISA, chiar dacă sunt înscrişi la cursurile noastre, că spaţiul comentariilor de pe yogaesoteric NU LI SE ADRESEAZĂ. De aceea vom modera comentariile şi, pentru a explica mai bine punctul nostru de vedere, să vă dăm câteva exemple.(...)nu îi considerăm pe denigratorii plătiţi ai MISA cititori ai site-ului yogaesoteric. Nu ne interesează părerea lor pentru că în primul rând nu este părerea lor, ci este ceea ce sunt plătiţi să spună şi, în plus, pentru că ne-au plictisit.(...)Mai simplu spus, dacă nu ai avut răbdare să citeşti tot acest editorial: ne rezervăm dreptul de a decide care comentarii vor fi publicate!" (Admin Yogaesoteric.net)


Uite cum devine sa ai o opinie diferita decat cea de la redactia yogaesoteric o profesie. 
Pe bune ca de acum incolo o sa zic ca profesia mea este sa fiu in dezacord fundamental cu MISA si YE. 

"“Articolul semnat de Nicu Catrina este o rusine pentru site-ul yogaesoteric. Este o infectie plina de ura si razbunare, o apoteoza a prostului gust, o incalcare a principiilor spirituale in genereal si a celor crestine in particular.
Foarte putin probabil ca autorul real al articolului sa fie Nicu Catrina, care - desi si-a dovedit in mai multe randuri lasitatea, lipsa de coloana vertebrala, pretandu-se rolului de catel asmutit sa latre impotriva prietenului si fratelui lui (printre altele, a facut legamant de fratie, pana la moarte, cu Claudiu), si o face si acum, consimtind sa semneze - are un stil net mai rafinat, cu clasa intelectuala (chiar daca, din pacate, nu si morala). 
Foarte probabil, autorul real este Grieg sau, daca nu, vreun pitpalac a carui karma yoga este sa-si infecteze fiinta cu desconsiderarea, ura si razbunarea - foarte crestinesti, de altfel - nutrite de ghidul sau spiritual pentru niste semeni de-ai lui.
Guy Fawkes, personajul colectiv care, iminent, isi va da masca jos si va da la iveala chipurile a sute de oameni.”

Observaţi aici câteva tehnici clasice de manipulare şi dezinformare: contestarea autorului (sursei), atacul la persoană şi apelarea pe nume (folosirea de invective), invocarea unor principii morale (tehnica transferului), anonimatul ascuns sub ipoteticul „grup de sute de oameni” (metoda adeziunii). Dar mai ales şi mai ales, ignorarea faptelor. Se invocă principii spirituale şi creştineşti şi se trec sub tăcere faptele. Nu se replică la conţinutul articolelor, ci se împroaşcă cu insulte. Mailul acesta este evident scris de un „profesionist”, chiar dacă nu e prea abil."

Nu considerăm că mai e nevoie de justificări pentru a explica de ce nu vom publica astfel de mesaje pe site-ul yogaesoteric – decât, eventual, ca exemplu didactic de folosire a tehnicilor de propagandă în atacurile împotriva noastră.
Huh? Cum tehnica de propaganda impotriva voastra mai geniule? O scrisoare adresata redactiei? O scrisoare adresata redactiei are scopul de a informa pe redactori ca cititorul nu este de acord sau vrea sa laude munca voastra. Cum dracu e asta o tehnica de manipulare? Sau se pot manipula si redactori fideli miscarii si misiuni galactico-planetaro-cauzalico-a misa incat sa paraseasca calea de aur? Sau de ce va e frica in acest caz?
Tehnica de manipulare e mai degraba din partea voastra pentru ca daca nu ati fi publicat pe site-ul vostru pretios nimeni inafara de cei cu acces la mailul administratorului YE nu ar fi aflat despre continutul scrisorii respective. Astfel scrisoare poate fi folosita ca unealta in a manipula pe cei care inca cred in voi sa creada ca vai ce persecutati si de neintelesi sunteti. 

Dar sa fim seriosi, trolli, spameri si cei cu opinii diferite nu au ce sa caute pe sectiunea de coimentarii la site-ul care considerati ca e centrul internetului si mai indrazniti sa spuneti ca vreti un dialog deschis si liber? Pai cum asa? Asta se chema cenzura dragilor, degeaba vreti voi sa-l numiti dialog spiritual. Ma intreb eu acum oare de ce va e atat de frica de o conversatie intradevarat deschisa? Ce aveti de ascuns? Tampenia cursantilor propri de care evident sunteti constienti si aveti de gand sa filtrati comentariile pentru ele. Nu e nicidecum vorba sa vina cineva contra MISA si sa compuna mesaje care il slavesc pe maestrul auriu ca nu e nevoie. O sa faca cursantii vostrii din propria initiativa. Nu e vorba de manipulare cand intr-o conversatie normala vorbesc deja in acst stil. Nu le obliga nimeni ci voi le invatati sa vorbesaca si mai rau si sa gandeasca in acest mod. Si o posibilitate intersanta la care evident nu ati considerat: daca cenzurati comentariile contra, nici cele prea favorabile atunci o sa ramaneti cu vreo 3-4 comentarii (in cazul cel mai fericit) pe articol. Si la urma urmei ce va dovedi acest lcuru pentru cei care se uita intr-un mod obiectiv la statisticile site-ului vostru pretios? Ca nu aveti nicidecum 60-70000 de vizitatori individuali pe luna (care apropo suna ca mult, dar pentru un site al unei miscari cu peste 70000 de cursanti cica, este cam putin), come on sunt filmulete cu pisici pe youtube care sunt mai populari decat voi, what the hell? Si inainte sa spuna cineva ca sunt rea si inventez lucruri pentru a face aceasta predictie cutremuratoare am pornit de la studierea blogului neoficial misan care are astfel de rezultate (si are tot moderare la comentarii), deci nu e ca datele si faptele furnizate de YE, adica inventate pe loc. 

"Am comentat primele mesaje tendenţioase primite" sa fie oare asta scopul introducerii modulului? Sa aiba subiect direct? Va-ti saturat de cautat dupa articole de ziar la care sa va varsati veninul spiritual?

Iar daca nu mai putei suporta criticile am doar o singura sugestie (furata de la niste persoane mult mai populare, deci cu mult mai multa experienta cu trolluri si spameri, pe net decat voi) put the internet down, si duceti-va inapoi la publicarea cursurilor "academice" de cate o cola A4 pe saptamana si manipulati cursanti prin acesta dar sa nu incercati sa controlati pe 99.99% din net care este contrar cu supertitiile voastre tampite.

Si ceva nostim (oarecum) la sfarsit pentru a ne destinde:
(citat direct din articolul YE) "Nu suntem atât de naivi încât să credem în bunele intenţii ale „securiştilor” care se prezintă ca şi cursanţi yoga şi nu ostenesc niciodată în a turna argumente abracadabrante sau acuze mizerabile şi insulte."
Ce-i cu ghilimelele? Nu sunt securisti adevarati ci doar "securisti"? 

"Dragă cititorule, pentru că tu eşti destinatarul şi „beneficiarul” eforturilor noastre, părerea ta contează pentru noi."
Deci cititorul e "beneficiar" nu beneficiar? Deci sa inteleg ca beneficiul nu este real sau nu este benefic? Ok, daca tu spui Admin atunci trebuie sa fie adevarat. 

[YE] "o veritabilă enciclopedie online cu peste 6000 de articole." Pentru o scurta comparatie "There are currently 3,323,923 articles in the English Wikipedia." YE este publicat in 3 limbi (romana, engleza si frnaceza). Mai sunati cand ajungeti la un sfert din acest numar. 

"Sub protecţia comodă pe care le-o oferă anonimatul în universul virtual, ei se erijează în cursanţi MISA sau în persoane bine informate pe subiect, sau pur şi simplu scriu foarte urât despre MISA şi Gregorian Bivolaru pentru a induce un anumit curent de opinie."
Asta vine de la autorul articolului semnat cu numele real de Admin. Interesant. Nu stiam ca in Romania iti poti inregistra copilul numai ca Admin.

Ah, masina de propaganda misana.  Mereu buna de un LOL. 

No comments:

Post a Comment